In organismul uman, la nivelul inimii, se gasesc patru tipuri de valve – aortica, mitrala, pulmonara si tricuspida. Aceastea sunt esentiale pentru buna functionare a aparatului cardiac, intrucat prin ele sangele trece in interiorul inimii intr-un singur sens. Anomaliile, maladiile sau bolile care apar in cadrul acestor valve, dar in special, in cadrul valvei aortice, pot prejudicia in mod grav sanatatatea si bunastarea unei persoane. Odata ce valvele devin “bolnave” si nu se mai deschid sau inchid in ritmul lor obisnuit si permit in acelasi timp circularea sangelui in mod opus spre inima, persoana ce sufera de aceasta afectiune cardiaca, cu siguranta, va simti de foarte multe ori insuficienta la respiratie, isi va pierde constiinta, va avea dureri si va simti deseori o oboseala excesiva.

In combaterea acestei afectiuni periculoase, cu consecinte grave, exista mai multe interventii chirurgicale, prin care situatia valvei aortice poate fi imbunatatita si mentinuta. Una dintre acestea este plastia valvei aortice, care in esenta, reprezinta metoda prin care Dr. Calin Popa “repara” valva “bolnava” fara a recurge la interventii mai extreme, in care valva ar fi inlocuita cu ajutorul unei proteze. Astfel, cu ajutorul plastiei valvei aortice, pacientul va ramane cu valva nativa, pe care Dr. Calin Popa o va vindeca si o va aduce la starea initiala de functionare, alterata de timp sau de alti factori.

Operația de plastie a valvei aortice este realizata cu ajutorul aparatului de circulatie extracorporeala si presupune abordul clasic de interventie, adica taierea pe mijloc a sternului. Plastia de reparare a valvei aortice este realizata prin eliminarea partii afectate, incercand sa se pastreze valva indemna.
Pe langa pastrarea valvei native a pacientului, scopul principal al acestei interventii valvulare este de a recastiga un status cardiac normal al pacientului, oferindu-i astfel o noua sansa la o viata mai buna, fara preocupari, afectiuni si fara necesitatea de administrare continua de medicamente.

Doresc o programare pentru consultatie la Dr. Calin Popa

Programare