Studii de caz

Tumora cardiaca (metastaza de melanom malign)

Aspect intraoperator in Foto 1 al unor metastaze de melanom malign ( tumora provenita dintr-un cancer de piele in urma expunerii la soare ) localizate in atriul drept. Foto 2 prezinta tumorile extrase de la nivelul inimii.

Pacient arteriopat

Arteripatie obliteranta in care artera infundata determina leziuni trofice importante, suprainfectate ( foto 1, 2, 3). Pentru tratamentul acestei boli s-a practicat un bypass la nivelul piciorului bolnav care a restabilit circulatia si care in evolutie afectiunea este pe cale de vindecare ( pozele 4, 5, 6).

Stenoza carotidiana

Operatie de repermeabilizare a arterei carotide in care pe prima imagine se vizualizeaza placa ateroscerotica care infunda artera (Foto 1) , care dupa ce s-a extras , artera se sutureaza ( inchide) largind-o cu un petec ( plastie de largire ) – Foto 2.

Anevrism de aorta ascendenta

In Foto 1 se arata o reconstructive prin angiografie computer tomografica ( CT) se vede dilatarea aortei ascendente ( 1 ) . Foto 2 prezinta o imagine intraoperatorie in care se vede anevrismul aortei ascendente (1) evidentiat dupa instituirea circulatiei extracorporale si oprirea inimii. Foto 3 este o imagine intraoperatorie care arata [...]